Kenapa Kena Cepat Sign Up Pelan Kad Perubatan ??

Standard


KENAPA KENA SIGN UP PELAN MEDICAL KAD CEPAT-CEPAT?

Ini salah satu sebabnya. Penyakit seperti ovarian cyst, fibroid, batu karang dalam hempedu adalah penyakit senyap dan biasanya dikesan bila dah kritikal memerlukan rawatan segera, termasuk pembedahan.

Ingatkan perut buncit sebab gemuk kuat makan, rupanya ada ketumbuhan. Ingatkan sakit perut, sakit dada, rupanya ada batu karang dalam hempedu.

"Alaahhh takpe. Kan medical kad dah ada!" kata anda

Puan, untuk claim rawatan pembedahan seperti di atas, penyakit tu mesti WUJUD SELEPAS 120 HARI DARI TARIKH KELULUSAN MEDICAL KAD. Bukan selepas 120 hari, boleh claim terus seperti yang diberitahu ejen-ejen tak terlatih.

Kalau ketumbuhan tu baru kecik saiznya, boleh la puan cakap "baru kena" kat doktor. Tapi kalau ketumbuhan pun dah saiz penumbuk, dah saiz beg tangan puan, takkan nak cakap baru kena?

Medical kad ni puan, perlindungan bukan berdasarkan SEDAR ATAU TIDAK PENYAKIT TU. Tetapi berdasarkan laporan doktor dan anggaran kewujudan penyakit tu.

Kalau doktor cakap/tulis penyakit tu dah wujud sebelum tempoh menunggu 120 hari tu, minta maaflah memang tak boleh nak cover claim tu. Bukan sykt nak menipu ,tetapi itulah syarat kontrak dalam polisi

NEXT TIME, AMBILLAH MEDICAL KAD CEPAT-CEPAT!
Jangan tangguh tangguh takut ada penyakit yang anda tak sedar dah wujud lama