Merancang MasaDepan Anak-Anak Anda

Standard


Persediaan Untuk  Anak-Anak Melanjut Pelajaran @ Modal Berniaga

Kini ramai ibubapa ada kesedaran dan mengambil berat akan masadepan anak-anak mereka terutama dari segi kos rawatan perubatan dan pendidikan sehingga ke peringkat universiti. Mereka mula menyimpan wang di bank atau tabung haji untuk anak-anak sejak mereka kecil lagi.

Ia merupakan satu tindakan yang bijak, yang penting bukan di bank konvensional. Pilihlah bank-bank Islam yang sekarang sudah banyak menjadi pilihan kita.

Tetapi tahukah anda; sekiranya berlaku kematian atau lumpuh atau anda tidak mampu bekerja lagi, adakah anda masih mampu meneruskan simpanan kewangan untuk anak-anak anda? Bagaimana jika mereka ditimpa musibah? Adakah anda mampu untuk mendapatkan rawatan yang terbaik untuk anak-anak anda?

Anak-anak saya tidak pandai dalam pelajaran?
Berfikir positif, mungkin anak-anak anda minat berniaga,
Bantu mereka memulakan perniagaan dengan menggunakan wang tersebut sebagai modal. Semoga mereka menjadi usahawan yang berjaya dan beriman.BERIKAN MEREKA JAMINAN MASA DEPAN, SEKARANG.

Pendidikan dan kewangan yang baik adalah pasport untuk kehidupan yang sempurna. Dengan kos pendidikan , perubatan dan sarahidup yang semakin meningkat, anda harus merancang bermula dari sekarang. 

TAKAFUL IKHLAS menyediakan sebuah pelan yang mampu membantu anda memperuntukkan sejumlah wang setiap bulan ke arah kewangan masadepan anak anda. la juga menyediakan perlindungan seandainya anak anda ditimpa penyakit kritikal, meninggal dunia atau hilang upaya.

Disamping itu dengan pelan perlindungan pembayar (waiver), caruman anak-anak dilindungi dan akan diteruskan oleh pihak takaful sekiranya pembayar (ibu-bapa) ditimpa musibah.

Islam juga menyeru agar menjadikan kehidupan ini dapat memberi manfaat kepada orang lain sebagaimana hadis Rasulullah SAW yang bermaksud: "Sebaik-baik kamu adalah yang paling banyak memberi manfaat"
  • Categories