Kenapa Perlu Takaful Sekarang?

Standard
Ini adalah antara beberapa sebab mengapa kita perlukan takaful:

1. Melindungi harta benda kita

-Andaikata anda dimasukkan ke hospital, dan anda dapati bil hospital mencecah RM10,000.00, adakah anda ingin membayarnya menggunakan simpanan anda? Jadi, di sinilah pentingnya takaful kerana, kami membantu anda melindungi harta benda anda dan menolong anda menyelesaikan bil hospital tersebut.

2. Bukti kita sayangkan keluarga

-Setiap hari anda menyimpan RM100.00 demi masa depan pendidikan anak anda yang berumur setahun. Andaikata, anda pergi dahulu sebelum sempat simpanan itu mencecah umur anak anda 20 tahun. Bagaimana simpanan itu hendak diteruskan? Isteri anda tidak bekerja, apa hendak dilakukan? Dengan takaful, kami boleh bantu meneruskan simpanan sehinggalah anak anda berusia 20 tahun dan masuk universiti dengan rasa tenang.

3. Menunjukkan kita bertanggungjawab

- Andaikata anda pergi dahulu sebelum isteri dan anak-anak anda, bagaimana mereka hendak teruskan kehidupan tanpa anda di sisi? Simpanan yang anda warisi, tidak mencukupi kerana anda lambat memulakan simpanan. Tetapi, dengan mengambil takaful, kita menunjukkan kita bertanggungjawab pada keluarga dan mampu mengelakkan mereka hidup tiada hala tuju.

4. Kesihatan kita makin merosot setiap hari

- Semakin kita tua, semakin merosot kesihatan kita. Maka, makin kerap kita masuk ke hospital akibat penyakit yang dihidapi. Namun begitu, dengan takaful, anda dapat menjalani rawatan dengan tenang dan selesa.

5. Mewujudkan tabiat menyimpan secara paksaan

- Bila memiliki takaful, sumbangan bulanan akan dipotong melalui bank anda. Jadi, ini akan melatih anda untuk menyimpan tanpa risiko anda terlupa atau tanpa sedar ia telah dipotong. Ia memaksa kita menyimpan demi masa depan yang cerah dan risiko yang tidak menentu.

6. Membuat pahala

- Sebenarnya, melalui takaful, kita dapat membuat kebajikan dan seterusnya mendapat pahala kerana dalam sistem takaful, setiap sumbangan itu dikira sebagai derma untuk membantu pemegang-pemegang takaful yang lain. Jadi, setiap sumbangan bulanan yang kita berikan setiap bulan, akan ada peratus kecil yang diambil untuk dijadikan derma untuk pemegang-pemegang takaful yang ditimpa risiko.

Jadi jangan buang masa anda untuk memiliki takaful. Sila isi hubungi/sms saya untuk temujanji/ sebutharga takaful anda.
  • Categories