Malang Tidak Berbau, Sediakan Payung Sebelum Hujan

Standard

Tentu anda biasa mendengar pepatah melayu "Malang Tidak Berbau". Sering kita lihat atau hampir setiap hari akan berlaku kemalangan jiwa atau kecederaan parah akibat kemalangan jalan raya dan sebagainya. Bayangkan jika mereka yang meninggal atau lumpuh itu adalah anda sendiri atau suami-isteri, apa yang akan terjadi kepada anak-anak mereka yang masih kecil. Perbelanjaan, persekolahan, perlindungan perubatan dan sebagainya.Sediakan Payung Sebelum Hujan. Bertindaklah sekarang dengan membuat pilihan bijak bersama Takaful Ikhlas yang bersedia membantu anda melalui Plan

1. Ikhlas ChoicePlus Family Medical Takaful Rider (Kad Perubatan)
Plan yang menggabungkan Perlindungan, Pelaburan dan Perubatan untuk anda dan keluarga anda.

2. Ikhlas Education atau Saving Takaful Plus
Plan simpanan untuk pendidikan atau kewangan untuk masa depan anak-anak

Apa kelebihannya?

#1. Dengan ChoicePlus atau Kad Perubatan 3 dlm 1, anda dan keluarga anda dilindungi sekiranya berlaku kematian atau lumpuh akibat kemalangan. Jika anda perlu dimasukkan ke hospital, anda boleh pilih panel hospital swasta yang disenaraikan tanpa perlu menyediakan wang pendahuluan. Sila rujuk  www.3dlm1.com untuk Jadual Manafaat [Produk].

#2. Dengan Pelan Pendidikan atau Saving untuk anak-anak, apabila mereka berjaya mendapat tawaran ke universiti; anda boleh membuat pengeluaran sebahagian atau sepenuhnya (jika sijil matang) bagi tujuan pembiayaan pendidikan mereka. Anda masih boleh membuat pengeluaran walaupun bukan untuk pembiayaan pendidikan.

Penting! Jika anda meninggal dunia atau lumpuh sebelum sijil matang, sebagai pembayar; keluarga anda akan terus dilindungi. Plan Perlindungan, Pelaburan dan Perubatan mereka akan diteruskan sehingga sijil matang.

Soalan: Syarikat saya sudah menyediakan Kad Perubatan untuk saya dan keluarga, adakah saya perlukan lagi Kad Perubatan ChoicePlus?

Jawapan: Bagaimana jika anda meninggal dunia atau lumpuh tidak boleh lagi bekerja dan anda diberhentikan, adakah syarikat anda akan terus melindungi anda dan keluarga anda?

Soalan: Saya sudah membuat simpanan di Bank dan Tabung Haji untuk anak-anak.

Jawapan: Bank dan Tabung Haji HANYA memberikan keuntungan kepada anda dari segi pulangan simpanan tahunan TETAPI tidak menyediakan perlindungan untuk penyimpan. Melalui Takaful Ikhlas, anda akan menerima 2 faedah iaitu keuntungan Pelaburan dan Perlindungan. Sekiranya anda berlaku kematian atau lumpuh tidak boleh bekerja, anda sebagai pembayar/payor, simpanan dan perlindungan anak-anak anda akan diteruskan sehingga sijil matang walaupun anda sudah tidak lagi mampu membayar/menyimpan untuk anak-anak.
  • Categories